Schoudernetwerk en eerstelijns netwerk NAH

Myriam Jacobs is in januari 2018 toegelaten tot twee nieuwe netwerken, te weten;

Schoudernetwerk Noord Brabant en eerstelijns netwerk Niet Aangeboren Hersenletsel.

hieronder kunt u lezen wat dit mogelijk voor u kan betekenen.

Het Schoudernetwerk in de regio Noord-Brabant heeft de ambitie om door samenwerking met fysiotherapeuten, huisartsen, orthopeden en radiologen optimale kwaliteit van zorg te leveren aan patiënten met schouderproblematiek, zowel door de uitstekend ontwikkelde diagnostische vaardigheden als de expertise in de behandeling. Door de samenwerking wordt kennis gedeeld en vergroot en op een eenduidige manier gecommuniceerd naar zowel verwijzers als patiënten. De patiënten ontvangen hierdoor de behandeling met het beste resultaat. Het SNNB is betrouwbaar, degelijk en consistent.

 

Het Multidisciplinair Eerstelijnsnetwerk NAH is een netwerk van eerstelijns zorgverleners in de regio Zuid-oost Brabant die gespecialiseerd zijn in de behandeling en begeleiding van mensen met een niet aangeboren hersenletsel. Het netwerk staat voor samenwerking, kwaliteit van zorg en enthousiasme.

Het netwerk biedt kwalitatief hoogwaardige multidisciplinaire eerstelijnszorg aan volwassenen met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) en hun sociale systeem, met uitzondering van mensen met hersenletsel ten gevolge van de ziekte Parkinson, multiple sclerose, dementie en de gevolgen van alcohol en drugs. Voor de behandeling en begeleiding van deze doelgroepen verwijzen wij u naar andere netwerken, zoals het Parkinsonnet en MS Zorg Nederland.

Hulp wordt geboden bij vragen op het gebied van:

  • Motorische
  • Cognitieve
  • Sociale
  • Psychologische
  • Ergonomische
  • Verbale en Communicatieve 
  • Voedingsproblemen.

Het Multidisciplinaire Eerstelijnsnetwerk NAH regio Zuid-oost Brabant bestaat uit fysiotherapeuten, ergotherapeuten, psychologen, logopedisten en diëtisten die zich gespecialiseerd hebben in het behandelen van NAH-cliënten en hun sociale systeem. Deze gedreven disciplines werken optimaal samen, zowel met elkaar als met andere betrokkenen, zoals de huisarts, revalidatiearts, specialist, thuiszorg, gemeente en welzijnsorganisaties.